MUNJA NA HAUBI DOLAZI NA SVOJE: Pogledajte kako će izgledati nova električna Opel Astra (VIDEO)

Nova Astra veća je od prethodne pa mjeri 4.372 milimetra dužine, 1.860 mm širine, a međuosovinski razmak povećan je na 2.675 mm.

  • Auto

  • 20. Jul. 2021  20. Jul. 2021

  • 0

Jedan od najpopularnijih modela Opela Astra dobit će šestu generaciju. Ona će biti proizvedena u Njemačkoj, ali sada pod kapom koncerna Stellantis pa će biti zasnovana na modularnoj platformi EMP2, tj. dijelit će je sa Peugeotom 308.

Nova Astra veća je od prethodne pa mjeri 4.372 milimetra dužine, 1.860 mm širine, a međuosovinski razmak povećan je na 2.675 mm. To je omogućilo manje prevjese, veći prostor u unutrašnjosti kabine te prtljažnik zapremine 422 litra.

Možda i najveća promjena koju će donijeti šesta generacija Astre, a za koju kažu da je “otvaranje novog poglavlja” u historiji modela, jeste prelazak na elektrificirane pogone. Astra će već u početku dolaziti kao plug-in hibrid, ali će imati i benzinske i dizelske motore u standardnoj ponudi. Snage motora varirat će od 110 do 130 KS za modele na fosilna goriva, dok će plug-in hibridna verzija imati i do 225 konjskih snaga. Standardni benzinci i dizelaši bit će opremljeni šestostepenim mjenjačem, dok će hibrid dolaziti sa osmostepenim automatskim mjenjačem.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...