BH. INTERNACIONALAC SE ŽELI NAMETNUTI: Begović došao u Everton i odmah "zaprijetio" prvom golmanu kluba i reprezentacije Engleske

Bosanskohercegovački golman postao je novi član "Karamela".

  • Sport

  • 20. Jul. 2021  21. Jul. 2021

  • 0

Asmir Begović je postao novi fudbaler Evertona, gdje je potpisao ugovor na jednu godinu uz opciju produženja na još jednu godinu.

Ovaj 34-godišnji Bosanac je u Everton stigao iz Bournemoutha, a iako su mnogi pomislili da je stigao kao rezervni golman Jordanu Pickfordu, Begović se nije složio s tim, piše Sport1.

"Kada sam čuo da me Everton traži bio sam veoma uzbuđen. Počastvovan sam što sam došao u ovaj klub. Želim pomoći ekipi da se bori za Evropu i trofeje jer imamo sve preduslove za to. Zadovoljan sam što ću sarađivati sa trenerom Benitezom i Pickfordom. Tjerat ćemo jedan drugog da treniramo kvalitetnije i kvalitetnije svakog dana. Ja sam došao da se borim za mjesto među stativama sa njim", rekao je Begović.

Begović je potpisao ugovor do 2023. godine, a nakon što je novinar Fabrizio Romano prvi objavio da su Everton i Begović dogovorili saradnju, sada je i klub iz Liverpoola to zvanično potvrdio.

Everton je poželio dobrodošlicu Begoviću uz promotivni video spot.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...