NOVI SKANDAL NA OLIMPIJADI: Režiser ceremonije otvaranja Olimpijskih igara dobio otkaz, razlog je...

Ceremonija otvaranja Igara bit će održana u petak od 13 sati, bez prisustva publike zbog pandemije koronavirusa. Svečanosti će prisustvovati pojedini zvaničnici, gosti i predstavnici medija.

  • Šareni svijet

  • 22. Jul. 2021  22. Jul. 2021

  • 0

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju otpustili su režisera ceremonije otvaranja Kentara Kobayashija zbog šale o holokaustu koju je izveo tokom nastupa u humorističkoj emisiji 1998. godine.

Predsjednica Organizacionog komiteta Seiko Hashimoto rekla je da je Kobayashi otpušten dan uoči otvaranja nakon što je u svom nastupu iskoristio izraz "Hajde da se igramo holokausta".

“Otkrili smo da je gospodin Kobayashi u svom nastupu iskoristio frazu ismijavajući historijsku tragediju. Duboko se izvinjavamo što smo izazvali takav razvoj događaja dan uoči ceremonije otvaranja i što smo izazvali nevolje i zabrinutosti mnogim uključenim stranama, kao i ljudima u Tokiju i ostatku zemlje“, rekla je Hashimoto.

Kobayashi se izvinio i naveo da je skeč koji je tada napisao, imao i neprimjeren sadržaj.

Ceremonija otvaranja Igara bit će održana u petak od 13 sati, bez prisustva publike zbog pandemije koronavirusa. Svečanosti će prisustvovati pojedini zvaničnici, gosti i predstavnici medija.

Početkom sedmice, kompozitor koji je radio na ceremoniji otvaranja Keigo Oyamada morao je da podnese ostavku nakon što su se na društvenim mrežama pojavili navodi da je u djetinjstvu maltretirao školske drugove.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...