OVO NIJE NORMALNO: Prvi dan vikenda i odmah haos na graničnim prelazima

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporuču se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

  • Vijesti

  • 31. Jul. 2021  

  • 0

Prvi dan vikend i haos na graničnim prijelazima kako u BiH, tako i Hrvatskoj.

Prema informacija iz BIHAMK-a pojačan je promet vozila u oba smijera na graničnim prijelazima: Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Gradina, Orašje, Doljani, Bijača, Ivanica, Izačić i Velika Kladuša.

Također, pojačan promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine bilježi se na graničnim prijelazima: Kamensko, Prisika, Hum, Deleuša i Zupci.

I na ostalim graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja su za sada do sat vremena.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporuču se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Važno je istaći da je i u Hrvatskoj jako gust saobraćaj. Pojačan je promet na cestama u smjeru mora pa iz Hrvatskog auto-kluba vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila, piše Radiosarajevo.

Vrlo je gust promet na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom u oba smijera, Mađarskom na ulasku te sa Srbijom na izlasku iz Hrvatske. Od ranog jutra čeka se i po više sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...