VELEŽOVA EVROPSKA PRIČA: “Rođeni” remizirali protiv Elfsborga

Poslije meča u Švedskoj, Mostarci itekako imaju pravo da se nadaju plasmanu u play-off, gdje bi ih čekao pobjednik iz dvomeča Feyenoord - Luzern.

  • Sport

  • 05. Avg. 2021  06. Avg. 2021

  • 0

Fudbaleri mostarskog Veleža remizirali su u Borasu sa Elfsborgom u okviru trećeg pretkola UEFA-ine konferencijske lige rezultatom 1-1.

Velež prijeti prvi u petoj minuti susreta. Pršeš je šutirao sa distance, ali njegov udarac brani golman domaćeg tima Ronning.

U jedanaestoj minuti prva prilika za Elfsborg i slobodan udarac sa 20-tak metara. Pokušao je Larsson, veoma dobro, ali njegov udarac je otišao tik uz prečku Bogdanovića.

U 25. minuti Isić šutira iz velike udaljenosti, ali njegov udarac je odbranio golman švedskog tima.

Pet minuta velika šansa za Elfsborg. Pršeš je pogriješio, lopta dolazi do Larssona koji šutira veoma dobro, ali je Slaviša Bogdanović maestralno odbranio i loptu poslao u korner.

Već u narednom napadu velika prilika za Velež. Lijepo je prošao Ovčina po lijevoj strani, šutirao, ali je Ronning sjajno reagovao i loptu poslao u korner, prenosi N1.

Upravo nakon tog udarca iz ugla Rođeni dolaze do prednosti. Pršeš je izveo korner nakon kojeg se stvorila velika gužva, lopta se odbila do Radovića koji se prikrao odbrani Elfsborga i pogodio za veliko slavlje naših navijača. Igrala se 32. minuta susreta.

Nažalost slavlje nije predugo trajalo. Samo dvije minute kasnije Zeljković loše reaguje, grešku koristi Frick koji poravnava rezultat.

Do kraja prvog poluvremena pokušao je jos Anđušić, ali je njegov udarac otišao preko gola Elfsborga.

Rođeni prijete prvi i u drugom poluvremenu. Nakon kornera lopta dolazi na volej Zajmoviću, ali njegov udarac odlazi pored gola.

U 51. minuti novi slobodan udarac za Elfsborg. Ponovo ga je izveo Larsson, ponovo veoma dobro, međutim lopta odlazi za malo pored gola našeg tima.

Pet minuta kasnije Pršeš šutira iz velike udaljenosti, ali njegov šut odlazi visoko preko ga Ronninga.

U 73. minuti Ćosić bježi odbrani Elfsborga, zaobilazi golmana, međutim for je bio prejak i nije uspio bolje šutirati, a njegov udarac je zaustavio odbrambeni igrač domaćeg tima.

Obrec Cvijanović u 79. minuti kreće ka golu Elfsborga, prolazi pored Stranda koji ga ruši, ali sudija Gil je samo odmahnuo rukama.

Tri minute kasnije odlična kontea Veleža. Vehabović je iznio loptu, pronašao Zajmovića koji prolazi odbrambenog igrača Elfsborga, ali na kraju šutira pored gola.

U 88. minuti novi pokušaj Veleža. Radovac šutira sa ruba kaznenog prostora, ali lopta odlazo za malo pored stative.

Do isteka 90. minute rezultat se nije mijenjao, pa je sudija Gil označio kraj susreta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...