VESNA ŠKARE-OŽBOLT, BIVŠA TUĐMANOVA SAVJETNICA I MINISTRICA PRAVDE: "Hrvatska je pomogla da Bihać ne prođe kao Srebrenica"

Hrvatska je obilježila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti na 26. godišnjicu vojno-policijske akcije "Oluja", u kojoj su 1995. poražene snage tzv. Republike srpske Krajine.

  • Regija

  • 06. Avg. 2021  06. Avg. 2021

  • 10

Centralna proslava tradicionalno se održala u Kninu, gdje je i vođena ključna bitka protiv srpskih vojnih i paravojnih snaga.

Proslavi na kninskom stadionu Dinara prisustvovao je državni vrh te približno hiljadu ratnih veterana i pripadnika vojske. Dan prije godišnjice, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović uručio je odlikovanja četvorici penzionisanih generala Hrvatske vojske. Odlikovanja su primile i Vojna policija te Jedinica HVO-a za posebne namjene “Ludvig Pavlović”.

Gošća Vijesti "Al Jazeere" bila je Vesna Škare-Ožbolt, bivša ministrica pravde Hrvatske i savjetnica predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana.

Pogledajte šta je sve izjavila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...