AKO SE SPREMATE NA PUT, BIHAMK UPOZORAVA: Na ovim graničnim prijelazima gužve su velike, čeka se...

U jutarnjim satima magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.

  • Vijesti

  • 06. Avg. 2021  06. Avg. 2021

  • 0

Frekvencija vozila je slabog do umjerenog intenziteta, ali pojačana frekvencija saobraćaja očekuje se u poslijepodnevnim satima, posebno na izlazima iz većih gradskih zona. Mole se svi učesnici u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na autoputu A-1, zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever - Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic - Jablanica) zbog čega se u periodu od 20 do 5 sati saobraća jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla - Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići) saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini - GP Hum/Šćepan Polje, putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno se, zbog radova, saobraća na putnim pravcima: Srebrenik - Orašje, Doboj - Rudanka i Stolac - Hutovo.

Na graničnim prijelazima Izačić i Deleuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...