CVIJANOVIĆKA BRANI ŠEFA MILORADA: "Besmislena je galama opozicije oko Dodikove izjave"

Istaknula je da ne namjerava nikakvim medijskim nastupom da kvari nešto što smatra da je u interesu građana Republike Srpske, a to su upravo ta politička zrelost i zajednički stav.

  • Politika

  • 06. Avg. 2021  06. Avg. 2021

  • 1

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da je besmislena priča i galama koju su lideri opozicije napravili u vezi s izjavom člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o sastanku sa Christianom Schmidtom.

Ona smatra da je ta tema nepotrebno reprodukovana na taj način.

– Niti je ko rekao: "Idem i vodim sve" ili "Idemo mi svi", nego je rečeno hipotetički da postoji takva mogućnost ili varijanta i, evo, ako hoćete da pričate, najbolje da pričamo zajedno – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Šipovu.

On je dodala da ne razumije potrebu da se od toga pravi bilo kakva medijska ili neka druga priča.

– Niti imam namjeru da dolivam ulje na vatru niti da ih posebno komentarišem, samo ne razumijem potrebu da se neko tom temom bavi na taj način. Praviti priču i galamu oko toga je besmisleno – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je na sastancima na kojima je prisustvovala, a koji su podrazumijevali prisustvo i vlasti i opozicije, postignuto jedinstvo i zajednički stav, piše Srna.

– Ne moram to čak nazvati ni političkim jedinstvom, ali jeste politička zrelost koja je dovela ljude iz različitih političkih partija za jedan sto i koji su definisali neke zajedničke prioritete – rekla je Cvijanovićeva.

Istaknula je da ne namjerava nikakvim medijskim nastupom da kvari nešto što smatra da je u interesu građana Republike Srpske, a to su upravo ta politička zrelost i zajednički stav.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...