ŠAROVIĆ U NEVJERICI: "Nisam očekivao da će Dodik ovako brzo pokleknuti..."

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović kaže da je Milorad Dodik, ako su tačne informacije da je glasao u Predsjedništvu BiH, prekršio time dogovor koji je ranije postignut nakon nametanja "Inzkovog zakona".

  • Politika

  • 10. Avg. 2021  10. Avg. 2021

  • 1

"Nisam kontakiran niti obaviješten zbog čega je ovo Dodik uradio", kazao je Šarović u izjavi za BN portal.

On je podsjetio da je postojao dogovor lidera da se u radu državnih institucija učestvuje samo u slučaju ukoliko se na dnevnom redu nalaze štetne odluke po Republiku Srpsku.

"Ovo pitanje, Centralne banke, na spada u domet toga", kazao je Šarović, dodavši da će Dodik javnosti morati da objasni zbog čega je to uradio i prekršio dogovor lidera parlamentarnih stranaka i zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.

Na pitanje je li očekivao da će Dodik samoinicijativno donijeti odluku o ućešću u radu Predsjedništva BiH, Šarović kaže da nije očekivao da će Dodik ovako brzo pokleknuti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...