OŽIVLJAVA NEKADAŠNJI PRIVREDNI GIGANT: Pitanje je dana kada će Čapljina ponovno zamirisati po prepoznatljivim okusima keksa

Građevinski radovi su dobrim dijelom završeni.

  • Ekonomija

  • 11. Avg. 2021  11. Avg. 2021

  • 0

Čapljinska "Lasta", nekadašnji konditorski gigant, ponovo oživljava i samo je pitanje dana kada će s trake sići prvi keksi i kada će Čapljina ponovno zamirisati po prepoznatljivim okusima štrudle, krem štapića, ali i ostalih, novih poslastica, koje su ranije najavljene.

Građevinski radovi su dobrim dijelom završeni.

- Od starih pogona nije ostalo skoro ništa. "Lasta" se proširila i u širinu i u visinu. Nadograđen je novi dio budućeg pogona koji će biti spojen s rekonstruiranim dijelom tako da će to biti jedna velika prostrana površina – kažu za "Bljesak" radnici na terenu.

U pogone "Laste" stigle su i prve mašine i krenulo je njihovo sklapanje, a taj posao bi trebao biti završen uskoro. Zadržani su stari silosi po kojima je čapljinska "Lasta" bila nadaleko vizuelno prepoznata, a okoliš u krugu tvornice je uređen tako da nijedno stablo nije posječeno.

Podsjetimo, u novembru 2019. godine vlasnik grudske "Violete" Petar Ćorluka kupio je "Lastu" u stečaju i najavio ponovno pokretanje fabrike i proizvodnje. Tada je najavio da će u "Lastu" biti uloženo više od 20 miliona KM te da će Čapljina biti centar u kojem će se proizvoditi samo najbolji proizvodi konditorske industrije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...