ODGOVORNE MJERE: Kalifornija uvodi obavezno vakcinisanje i testiranje na Covid za ovu populaciju, više detalja u tekstu...

Obaveza vakcinisanja uvodi se u Kaliforniji nakon što su slične mjere uvedene za državne zaposlenike i radnike u zdravstvu u toj saveznoj državi.

  • Svijet

  • 12. Avg. 2021  12. Avg. 2021

  • 0

Kalifornija je postala prva američka savezna država koja je uvela obavezno vakcinisanje ili redovno testiranje na Covid-19 za sve učitelje i školsko osoblje, što je potez koji je guverner Gavin Newsom nazvao "odgovornom mjerom" kako bi se zaštitila djeca.

Obaveza vakcinisanja uvodi se u Kaliforniji nakon što su slične mjere uvedene za državne zaposlenike i radnike u zdravstvu u toj saveznoj državi.

"Vjerujemo da je riječ o održivom načinu da naše škole ostanu otvorene i da time odgovorimo na najveću zabrinutost koju imaju roditelji koji, poput mene, imaju malu djecu", rekao je Newsom, čiju su odluku podržali i sindikati zaposlenih u školstvu.

Potaknut delta varijantom koronavirusa, broj novozaraženih u SAD-u dosegao je ove sedmice najviši nivo u posljednjih šest mjeseci. Novi slučajevi zaraze porasli su pet puta u posljednjih mjesec dana - dnevni prosjek novozaraženih ove sedmice iznosio je, prema procjeni Reutersa, 118 hiljada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...