ČETVORO DJECE USRED PUSTINJE UMRLO JE OD ŽEĐI: "Pokušali da prijeđu granicu ilegalno pa ih zahvatio TOPLOTNI TALAS"

U Tunisu je temperatura u srijedu dostigla rekordnih 50 Celzijevih stepeni, prenela je nacionalna Meteorološka služba.

  • Svijet

  • 12. Avg. 2021  13. Avg. 2021

  • 0

Šest migranata, uključujući četvoro djece, umrlo je od žeđi u tuniskom dijelu pustinje Sahara blizu granice sa Alžirom, izjavio je danas Ajmen Bežaui, guverner tuniske oblasti Tozeur.

Migranti iz podsaharske Afrike nastradali su u trenutku kada je toplotni talas trenutno pogodio Tunis i čitav mediteranski region, rekao je Bežaui lokalnoj radio stanici, prenio je Reuters.

Vlasti Tunisa nedavno su saopćile da postoji porast migranata iz afričkih zemalja koji pokušavaju da pređu granicu između Alžira i Tunisa sa ciljem da stignu u Evropu preko Sredozemnog mora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...