POSTOJI DOBAR RAZLOG: Umjesto kafe i čaja ujutro pijte toplu vodu s limunom

Ova kombinacija blagotvorno djeluje na vaš organizam, a i ugodnog je okusa.

  • Zdravlje

  • 14. Avg. 2021  

  • 0

Ljudi uglavnom imaju naviku da ujutro posegnu za nekim toplim napitkom, primjera radi kafom ili čajem, međutim ne treba odbaciti ni savjete da jutro počnete čašom tople vode u koju ćete iscijediti limun.

U veliku čašu vode iscijedite pola limuna, možete to popiti odmah ujutro ili pijuckati tokom dana.

Ova kombinacija blagotvorno djeluje na vaš organizam, a i ugodnog je okusa. Limun ima dosta antioksidansa, kao i vitamina C, koji je popularan zbog regulacije imunološkog sistema i koji može smanjiti rizik od respiratornih infekcija.

Limun je također dobra prevencija gripe, a posljednje, ali ne manje važno, je to što sadrži askorbinsku kiselinu, koja pospješuje apsorpciju željeza u tijelu, a ono igra važnu ulogu u funkciji imunološkog sistema, prensi Hayat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...