HAOS U KABULU: Talibani planiraju promjenu imena Afganistana, procurile zastrašujuće snimke s aerodroma, američki vojnici ispaljuju hice upozorenja...

Talibani su ranije najavili kako će proglasiti Islamski Emirat Afganistan.

  • Svijet

  • 16. Avg. 2021  16. Avg. 2021

  • 0

Glasnogovornik talibanskog političkog ureda izjavio je za Al-Jazeeru kako je rat u Afganistanu gotov te da će uskoro biti jasno kakav će biti tip vladavine i oblik režima u toj zemlji.

- Uvjeravamo sve kako ćemo osigurati sigurnost za građane i diplomatske misije - rekao je talibanski glasnogovornik Mohammad Naeem.

Američki predsjednik Joe Biden odlučio je u nedjelju poslati u Kabul još 1.000 vojnika koji će biti garant sigurnosti tokom evakuacije više hiljada američkih i afganistanskih civila, rekao je dužnosnik Pentagona, nakon što su talibani preuzeli vlast u Afganistanu.

Talibani su ranije najavili kako će proglasiti Islamski Emirat Afganistan.

Pogledajte snimke haosa na aerodromu u Kabulu.

“Masa je izmakla kontroli. Hici su ispaljeni kako bi se izbjegao haos”, rekao je neimenovani zvaničnik.

Više stotina Afganistanaca izašlo je na aerodrome kako bi pokušali da pobjegnu iz zemlje nakon što su talibani juče ušli u Kabul.

Američka vojska kontroliše aerodrom i pomaže u evakuaciji osoblja Ambasade i drugih civila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...