VULIN IZ RUSIJE UDARIO NA ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BOSNE I HERCEGOVINE: "Džaferović neka izruči Orića i neka kaže ko je pokušao da ubije Vučića..."

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je jučer da „na Zapadnom Balkanu neće biti napretka dok se svi ne suoče sa istinom“.

  • Regija

  • 23. Avg. 2021  23. Avg. 2021

  • 9

Vulin je, povodom zahtjeva za izručenje Duška Kornjače, optuženog za ratne zločine u BiH koji je Beograd odbio, izjavio da je potjernica protiv Nasera Orića izdata u Srbiji ali da Orić ni za jedan zločin počinjen protiv Srba u Bosni i Hercegovini nije odgovarao, saopćeno je iz MUP-a Srbije.

Vučić je prije dva dana, na navode da Srbija „štiti ratne zločince“, na primjer Kornjaču za kojim je BiH raspisala međunarodnu potjernicu, naveo da „niti želi, niti ima pravo, ni po jednom zakonu Republike“ da država isporuči Kornjaču. „(Kornjača) je od 2007. godine u Srbiji, a sada ima državljanstvo Srbije. Sada je ugledan ljekar u KC Vojvodine… Ne mogu da me natjeraju da isporučim Srbe“, kazao je Vučić.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je jučer da „na Zapadnom Balkanu neće biti napretka dok se svi ne suoče sa istinom“.

Vulin je u Moskvi, gdje na poziv Rosteka obilazi vojno-tehnički forum „Armija 2021“ prisustvuje otvaranju Međunarodnih armijskih igara na kojima već tradicionalno učestvuje Vojska Srbije, rekao da Džaferović „voli da glumi žrtvu, ali kada gluma prođe ostane istina, a istina je da Naser Orić ima Interpolovu potjernicu izdatu u Srbiji i istina je da ni za jedan zločin nije odgovarao“, kazao je on.

Vulin je rekao i da je istina da je (2015. godine, tada premijer Srbije) Aleksandar Vučić „bio u Srebrenici da oda počast bošnjačkim žrtvama, a da nijedan bošnjački lider nije odao poštu srpskim žrtvama“.

Kazao je da je istina da su Vučića „pokušali da ubiju u Srebrenici, a da za to do danas niko nije uputio ni izvinjenje, niti je bilo ko odgovarao“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...