PODIGNUTE OPTUŽNICE PROTIV PET OSOBA ZBOG NEZAKONITO STEČENIH DIPLOMA: Tužilaštvo KS otkrilo detalje o optuženima…

Jednako aktivno se i dalje radi po prijavama za ovu vrstu krivičnog djela i od strane pravnih i fizičkih osoba, navode iz Tužilaštva KS

  • Vijesti

  • 25. Avg. 2021  

  • 2

Tužilaštvo Kantona Sarajevo oglasilo se danas saopćenjem u kojem su naveli da u koordinaciji sa Uredom za borbu protiv korupcije aktivno rade na predmetima nezakonito stečenih diploma.

Kako navode iz Tužilaštva, nadležni sud je u proteklih nekoliko mjeseci potvrdio pet optužnica protiv pet osoba zbog nezakonito stečenih diploma.

Saopćenje Tužilaštva Kantona Sarajevo prenosimo u cijelosti:

- Tužilaštvo KS u saradnji sa Uredom za borbu protiv korupcije aktivno radi na predmetima nezakonito stečenih diploma u Kantonu Sarajevo.

Tako su postupajući tužioci u protekla tri mjeseca ove godine a po prijavama Ureda za borbu protiv korupcije podigli a nadležni sud potvrdio pet optužnica protiv pet osoba zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave, odnosno, upotrebe nezakonito stečene diplome za koje su optuženi uposlenici kantonalnih preduzeća i javnih ustanova.

Optužena su dva uposlenika GRAS-a, jedan Ministarstva obrazovanja, nauku i mlade KS, jedan uposlenik Kantonalnog javnog preduzeća Dom za djecu bez roditeljskog staranja i jedan uposlenik Kantonalne javne ustanove Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba.

Jednako aktivno se i dalje radi po prijavama za ovu vrstu krivičnog djela i od strane pravnih i fizičkih osoba.

Inače, Tužilaštvo KS prepoznalo je javni interes za ovu vrstu krivičnog djela te su ovi predmeti jedan od prioriteta u radu ove pravosudne institucije.

Tužilaštvo KS i Ured za borbu protiv korupcije nastavljaju saradnju i rad kako na ovim tako i na predmetima za druga krivična djela, saopćeno je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...