AMEL TUKA NA DIJAMANTSKOJ LIGI: U prvom nastupu poslije Olimpijskih igara bh. atletičar ostvario ...

Narednu trku Tuka će imati u subotu kada je na rasporedu miting Dijamantske lige u Parizu.

  • Sport

  • 26. Avg. 2021  26. Avg. 2021

  • 0

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka ostvario je danas šestu poziciju na mitingu Dijamantske lige u Lozani.

Za Tuku je ovo bio prvi nastup poslije Olimpijskih igara u Tokiju.

Naš atletićčar je dionicu od 800 metara istrčao u vremenu od 1:45.98 što je, zanimljivo, identično onome što je istrčao 4. augusta u Tokiju.

U jakoj konkurenciji prvi je kroz cilj prošao Kanađanin Marco Arop s vremenom 1:44.50. Drugi je bio Kenijac Emmanuel Korir, a treći njegov sunarodnjak Ferguson Cheruiyot Rotich.

Naredni miting Dijamantske lige održat će se u Parizu u subotu, a Tuka će i tu uzeti učešće.

Podsjetimo, naš najbolji atletičar je 4. augusta u finalu Olimpijade zauzeo također šestu poziciju, prenosi Radiosarajevo.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...