INTER GAZI SVE PRED SOBOM: Trener Simone Inzaghi objasnio potez utakmice, Edin Džeko nasmijao novinare

Nogometaši Intera zasjeli su na vrh tabele italijanske Serie A.

  • Sport

  • 22. Sep. 2021  

  • 0

Nije dobro krenulo za aktuelne prvake na stadionu Artemio Franchi, jer u Firenci je na poluvrijeme s vodstvom otišao domaćin. Ipak, golovima Darmiana i Džeke Inter je preokrenuo rezultat u svoju korist, a pečat na njegovu četvrtu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu dao je Ivan Perišić pogotkom u 87. minuti.

Perišiću je to bio prvi pogodak nakon tačno tri mjeseca.

Možda ključan potez napravio je trener Simone Inzaghi u tijeku dvoboja s Fiorentinom kada je Perišića pomaknuo bliže suparničkom golu.

- Perišić nije zabio tri mjeseca. Stavio sam ga u ulogu napadača i eto ga, zabio je. Slijedio sam svoj instinkt, rekao je Inzaghi.

Zanimljivu izjavu nakon dvoboja dao je Edin Džeko, strijelac drugog pogotka u 55. minuti. Naime, Inzaghi je nekoliko trenutaka prije nego što će bh. napadač poentirati, već bio uz aut-liniju pripremio njegovu zamjenu, Alexisa Sancheza. Čekao se samo sljedeći prekid pa da Čileanac uđe, ali dogodio se Džekin gol, nakon čega je ta izmjena odgođena.

- Da me tada izvadio, pitao bih ga je li nešto popio u zadnje vrijeme, rekao je Džeko pa nakon pauze za smijeh, te nastavio dalje:

- Ovo je bila pobjeda velike ekipe. Jako smo patili u prvom poluvremenu i hvala Bogu da je bilo samo 1:0 za njih. Svaka čast Fiorentini na onakvoj izvedbi do odmora. Ali, u nastavku su pali, a mi smo tada zaigrali mnogo konkretnije, kazao je Džeko.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...