BORENOVIĆ OŠTRO O DODIKOVOM POPUŠTANJU: "SNSD je 'kukavički' prekršio zaključke NS RS, čak dva mjeseca su izdržali dok nisu potpisali izdaju"

Borenović kaže da je iznenađen dužinom trajanja poštovanja zaključaka NSRS od strane SNSD.

  • Politika

  • 28. Sep. 2021  28. Sep. 2021

  • 2

Predsjednik PDP Branislav Borenović kaže da je danas jednim potezom SNSD-a i odblokiran rad državnih institucija Bosne i Hercegovine i "bivši njemački ministar gospodin Christian Schmidt", kako su ga oslovljavali, priznat je za visokog predstavnika u BiH.

Preciznije rečeno, kada Christian Schmidt pozove, Tegeltija i drugi ministri odobravaju privreneno finansiranje- rekao je Branislav Borenović.

On je dodao da je SNSD “kukavički” prekršio zaključke NS RS.

"Umjesto da traže saglasnost Narodne skupštine Republike Srpske za donošenje odluka na nivou BiH, oni kukavički, tokom trajanja sjednice NSRS, sazovu sjednicu Savjeta ministara i izdajnički prekrše zaključke našeg najvišeg zakonodavnog tijela o neučestvovanju u radu institucija BiH. Pri tome, kriju se iza opozicije, tvrdeći da su imali saglasnost lidera opozicionih stranaka. Jasno ću reći: lažu! Moji saglasnost nisu imali, niti sam razgovarao o tome sa njima", ističe Borenović.

Borenović kaže da je iznenađen dužinom trajanja poštovanja zaključaka NSRS od strane SNSD.

"Do sada je bila praksa da u Narodoj skupštini Republike Srpske predlože i usvoje zaključke o neučestvovanju u donošenju odluka na nivou zajedničkih institucija, a već sutra Dodik odleti u Sarajevo i donosi odluke u Predsjedništvu. Sad su, sa ponekim izletom, izdržali „čak“ dva mjeseca dok nisu potpisali potpunu izdaju i novo poniženje za najstariju instituciju Republike Srpske", kaže Borenović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...