ALEN ŠERANIĆ O AFERI “KISEONIK”: Otkriva kakve je mailove dobijao

Šeranić je rekao da on i njegova porodica dobijaju prijetnje 'zbog takozvane afere sa kiseonikom'.

  • Društvo

  • 30. Sep. 2021  

  • 1

"Odgovorno tvrdim da se u svim bolnicam koristi ispravan kiseonik", rekao je Alen Šeranić ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Šeranić je rekao da je proteklih dana dobijao upite zabrinutih porodica lica koja se liječe u UKC-u RS, kojima je potrebna kiseonička podrška, dodajući da će pokazati javnosti sadržaj tih mejlova.

Šeranić ističe da pitanja poput ovog ne smiju da služe u političke svrhe, naglašavajući da je u pitanju zdravlje ljudi i da se tog nikako ne treba praviti afere.

Šeranić je rekao da on i njegova porodica dobijaju prijetnje 'zbog takozvane afere sa kiseonikom'.

Na istoj press konferenciji, premijer RS-a Radovan Višković kazao je kako će biti podnijete krivične prijave protiv osoba koje su unosile paniku među građane tokom ove afere. 

"Ovo je zločin protiv čovječnosti. Podnijećemo krivične prijave zbog toga", rekao je premijer RS, navodi portal atvbl.com.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...