AKCIJA SISTEM: Visokopozicionirani službenici uhapšeni zbog nezakonitih zapošljavanja u Brčkom

Aktivnosti su realizirane uz podršku Obavještajno sigurnosne agencije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a danas su rezultirale hapšenjem i pretresima na više lokacija.

  • Hronika

  • 30. Sep. 2021  

  • 0

Visokopozicionirani službenici Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta te Javnog preduzeća Putevi Brčko uhapšeni su u današnjoj policijskoj akciji koja je provedena na području tog grada. Oni se sumnjiče za sporne procedure konkursa za zapošljavanje.

Naime, Policija Brčko distrikta je pod nadzorom tamošnjeg tužilaštva, a po naredbama Osnovnog suda kontinuiranim planskim i višemjesečnim istražnim aktivnostima u okviru operativne akcije kodnog naziva "Sistem" istraživala i dokumentovala krivična djela protiv službene i druge odgovornosti u vezi procedura kod javnog konkursa za zapošljavanje u Zavodu za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta.

Kako navode iz policije, aktivnosti su realizirane uz podršku Obavještajno sigurnosne agencije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a danas su rezultirale hapšenjem i pretresima na više lokacija.

"Tom prilikom su na više lokacija na području Brčko distrikta BiH izvršena pretresanja osoba, objekata, službenih prostorija i vozila. Radnje dokazivanja provode se prema tri osumnjičena i to I. D., rođen 1947., A. I., rođen 1974. i B. D., rođen 1982., svi iz Brčkog, od kojih su dva visokopozicionirani službenici Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta, dok je treća osoba visokopozicionirani zaposlenik Javnog preduzeća Putevi Brčko i predsjednik je nadzornog odbora zavoda", istaknuli su iz brčanske policije.

Inače, u današnjoj akciji su uhapšeni Ismet Dedeić, Anto Ilić i Bojan Delić koji će u izvještaj o počinjenom krivičnom Zloupotreba položaja ili ovlaštenja biti predati u dalju nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...