BEZ DOKORA I SKUPIH LIJEKOVA: Ukoliko vas muče nadutost i bolovi u želucu - nije sve izgubljeno, isprobajte ova prirodna rješenja…

Bol i peckanje u želuci najčešće se javljaju zbog želučanih i probavnih smetnji ili loših prehrambenih navika.

  • Zdravlje

  • 05. Okt. 2021  

  • 0

Ne postoji samo jedan, već bezbroj razloga za uznemiren želudac koji uzrokuje bolove u trbuhu, grčeve, mučninu, zimicu, glavobolju, proljev i bolove drugdje u tijelu. Postoji i nekoliko kućnih lijekova kojima možete liječiti bol u želucu.

ZRELE BANANE

Bogate su vitaminom B6 i kalijem koji pomaže lakšoj probavi, a ublažit će bol.

TOPLA LIMUNADA

Topli i svježi sok od limuna ublažava želučane tegobe jer dodatna kiselost potiče probavljanje hrane, a također ublažava plinove.

ĐUMBIR

Djeluje protuupalno, potiče povećanje probavnih sokova, a antioksidansi mogu smanjiti slobodne radikale i bol. Izbjegavajte čaj od đumbira s mlijekom jer mlijeko može uzrokovati refluks kiseline.

ČAJ OD METVICE

Njezina svojstva hlađenja olakšavaju bol, liječe mučninu i smanjuju grčeve.

KLINČIĆ

Može izliječiti mučninu, povraćanje, plinove i nadutost.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...