ŽUSTRA REAKCIJA FK SLOBODA: "U sportu nema mjesta za takve stvari ...

Saopćenje FK Sloboda prenosimo u cijelosti.

  • Sport

  • 07. Okt. 2021  

  • 0

Nakon što se pojavila informacija da je poslije nedjeljne utakmice FK Tuzla City fizički napadnut član njihovog kluba, četrnaestogodišnji dječak, FK Sloboda oštro osuđuje svaki vid netrpeljivosti i mržnje koji se iskazuju kroz verbalne i neverbalne napade.

Saopćenje FK Sloboda prenosimo u cijelosti.

"Tuzla City i FK Sloboda su klubovi nastali u našem gradu i sva djeca koja pripadaju jednom ili drugom timu su naša djeca - djeca sjeveroistočne Bosne. Ono čemu težimo jeste fer i korektna igra na terenu, a prijateljstvo i podrška van njega

Očekujemo od policijskih službenika da što prije pronađu napadača koji će odgovarati za svoje postupke, a građane, naše navijače i sve oni koji se osjećaju dijelom crveno - crne porodice, molimo da nastave njegovati pravi sportski duh i da time šalju jasnu poruku iz ovog dijela države - u sportu nema mjesta za vandalizam

Dječaku Tuzla Citya u ime cijelog kluba želimo brz oporavak, a sve pojedince i druge sportske klubove pozivamo da osude ovaj napad i da zajedničkim snagama spriječimo nastanke sličnih u budućnosti", navodi se u objavi FK Sloboda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...