OTAC DŽENANA MEMIĆA NAKON ROČIŠTA: "Advokatići osporavaju nadležnost Suda BiH, pitam ih ..."

U toku suđenja iskaze će dati 88 svjedoka, od kojih je 16 zaštićeno.

  • Društvo

  • 07. Okt. 2021  07. Okt. 2021

  • 0

Čitanjem optužnice i uvodnim riječima Tužilaštva i odbrane, u Sudu Bosne i Hercegovine danas je počeo glavni pretres u predmetu "Zijad Mutap i dr.", u kojem se optuženi terete za prikrivanje dokaza o smrti Dženana Memića.

U toku suđenja iskaze će dati 88 svjedoka, od kojih je 16 zaštićeno.

Prvi na listi koji će svjedočiti bit će Muriz Memić.

"Ja ću reći sve što znam i bit ću prvi svjedok. Reći ću i šta su mi govorili Zijad Mutap i Hasan Dupovac. Hasan nije mogao ni sanjati da će mu se ovo dogoditi. Bio je u šefovskoj stolici, a sada je na optuženičkoj klupi. Otkrit ću šta mi je Hasan dva i po sata govorio. On hoće da je to bila saobraćajna nesreća", priča nam Memić.

On se osvrnuo i na tvrdnje odbrane kako Sud BiH nije nadležan da sudi u ovom predmetu.

"Kada biste sastavili advokate Ninu Kisić i Kadriju Kolića ne biste mogli dobiti jednog advokata. Ko je nadležan - možda njih dvoje imaju rješenje koje njima odgovara. Mali advokatići osporavaju nadležnost suda BiH. Evo sada ih pitam - ko je to nadležan", kaže Memić za Radiosarajevo.ba, dodavši da očekuje i pokretanje istrage za ubistvo njegovog sina.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...