PUKLA TIKVA U SDP-U HRVATSKE: Bivši predsjednik i šest partijskih drugova izbačeni

Prema riječima vodećih ljudi SDP-a, danas bi konačno trebao završiti sukob koji u toj stranci traje već mjesecima.

  • Regija

  • 07. Okt. 2021  

  • 0

Sve je počelo nakon što su iz stranke isključeni bivši “bernardićevci” – Rajko Ostojić, Zvane Brumnić, Nikša Vukas i Marina Opačak Bilić. Svo četvero su saborski zastupnici i samim time članovi Kluba SDP-a u Saboru.

Predsjednik stranke Peđa Grbin jasno je poručio da oni više ne mogu biti članovi SDP-ova Kluba, ali je naišao na prepreku jer čak 18 članova Kluba odbija izglasati tu odluku. Predsjedništvo i Glavni odbor stranke su potvrdili odluku predsjednika, no 18 članova ju i dalje odbija provesti.

Izbačen Bernardić, Hajduković se sam isključio

Predsjedništvo SDP-a je tako odlučilo je iz stranke izbaciti sljedeće članove: Franko Vidović. Davorko Vidović, Renata Sabljar Dračevac, Romana Nikolić, Vesna Nađ, Davor Bernardić i Katica Glamuzina, javlja Jutarnji list.

Ostali “pobunjenici” suspendirano je s opomenom.

Premda se protivio izbacivanju kolega, odlukom Predsjedništva nije izbačen Domagoj Hajduković, ali je tijekom rasprave online objavio da se “ponosno isključuje iz stranke”, prenosi Hina.

Odluka je donesena većinom glasova Predsjedništva, a protiv nje su bili Romana Jerković, Domagoj Hajduković i Mišo Krstičević.

“Vodili su se svojim interesima”

“Svojim istupima su nanijeli ogromnu štetu SDP- u. I tome je danas došao kraj. Predsjedništvo je donijelo odluku da se Klub zastupnika SDP-a rasformira i da se sutra osnuje novi klub SDP-a. SDP će i dalje zastupati politike koje su u samoj srži socijaldemokracije. Hrvatskoj je potrebna jaka stranka. SDP kao stranka nema sukoba. Sukob je postojao samo kod pojedinaca koji nisu mogli prihvatiti da su dio tima, već su se vodili svojim privatnim interesa”, rekao je nakon sjednice Grbin.

Grbin je rekao da su odluke o isključenju i suspenziji donesene s 14, odnosno, 15 glasova od ukupno 17 članova Predsjedništva stranke.

“Što se Hajdukovića tiče, da sam smatrao da treba biti izbačen, to bih sam i predložio. On će sam odlučiti o svojoj političkoj budućnosti, poručio je Grbin.

Kaže kako će nakon ovih odluka SDP biti jača stranka.

“Ovo je bio ružan proces, u nekim trenucima je previše zamarao dio hrvatske javnosti, a drugi dio je previše zabavljao. Tome je došao kraj. Situacija nas je posljednjih tjedana onemogućavala u provođenju politika i borbi za prava građana”, zaključio je.

Andrija Jarak poslao poruku?

Tako su se u središnjicu SDP-a uputili brojni novinari, a među njima i Andrija Jarak koji je sliku iz SDP-a objavio na svome Instragramu.

Mnogi su njegovo prisustvo povezali s krajem SDP-a.

“Stari ako ti od tamo izvještavaš… Game over”, jedan je od komentara njegovih pratitelja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...