ZMAJEVI IGRAJU PRESUDNU UTAKMICU: Pogledajte sastave za meč Kazahstan - BiH

Petev nije mogao računati na čak 11 fudbalra, pa je tako naša ekipa desetkovana u ovom susretu.

  • Sport

  • 09. Okt. 2021  09. Okt. 2021

  • 1

Nogometaši reprezentacije Bosne i Hercegovine danas u Nur-Sultanu protiv Kazahstana igra presudnu utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, piše Hayat.ba.

Selektor Petev je odabrao fudbalere koji će započeti ovaj susret.

Bosna i Hercegovina: Šehić, Kovačević, Ćivić, Ahmedhodžić, Cimirot, Hadžiahmetović, Gojak, Kolašinac, Stevanović, Prevljak, Džeko.

Petev nije mogao računati na čak 11 fudbalra, pa je tako naša ekipa desetkovana u ovom susretu.

Za domaćina iz Kazahstana nastupaju:

Pokatilov, Bystrov, Maliy, Alip, Vorogovskiy, Logvinenko, Kuat, Shomko, Zainutdinov, Zhukov, Schetkin.

Zmajevi za pobjedu ne znaju već 692 dana, što je izuzetno zabrinjavajući podatak za ekipu koju vodi Ivaylo Petev. Ipak, selektora to previše ne brine.

-Mi smo spremni i idemo na pobjedu. Sve zavisi od našeg pristupa. Nadam se da protivniku nećemo dopustiti puno prilika. Igrači i ja jedva čekamo utakmicu. Kazahstan je ekipa koja ne odustaje i idu agresivno na svaku loptu, tako da neće biti lako. Moramo biti još bolji nego u Zenici. Moramo biti skoncentrisani tokom čitave utakmice da ispunimo naš cilj, a to je pobjeda”, rekao je Petev na konferenciji za medije uoči utakmice.

-U Zenici smo vidjeli da je Kazahstan nezgodna reprezentacija, a vidjeli smo to i kroz ostale njihove rezultate. To je ekipa koju ne smijemo potcijeniti i taktički stoje veoma dobro. Nije lako probiti tu zonu, ali u prethodnom meču smo stvorili puno prilika. Oni su pokazali da ne odustaju do kraja, ali mi moramo biti efikasniji ovaj put”, dodao je kapiten BiH Edin Džeko.

Zanimljivo, i Kazahstan ima tri boda, baš kao i Zmajevi, ali i utakmicu više. Računica za obje selekcije je ista – pobjedom ostaju u utrci za baraž, dok remijem ili porazom smanjuju te šanse na minimum.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...