"SB" NA LICU MJESTA: Pogledajte privođenje osumnjičenih zbog fingiranja saobraćajnih nezgoda u Sarajevu (FOTO)

Pod istragom je, saznajemo, i najmanje pet policajaca MUP-a Kantona Sarajevo. Jedan od njih, inače pripadnik krim-obavještajnog odjeljenja MUP-a KS je uhapšen.

  • Vijesti

  • 13. Okt. 2021  13. Okt. 2021

  • 0

Po nalogu Tužilaštva KS pripadnici MUP-a KS u saradnji s pripadnicima MUP-a RS jutros su proveli akciju kodnog naziva "Kontakt".

Uhapšeno je više osoba zbog krivičnog djela - zloupotrebe osiguranja, položaja, krivotvorenje isprave, prevara, primanje dara i drugih oblika koristi i dr.

Omar Mehmedbašić, advokat kratko je jutros za portal Radiosarajevo.ba potvrdio da je saslušanje osumnjičenih u toku.

"Trenutno se nalazim u zgradi MUP-a Kantona Sarajevo, a saslušanje je u toku", naveo je Mehmedbašić.

Kako piše Istraga, policija je upala i u nekoliko osiguravajućih društava. 

Pod istragom je, saznajemo, i najmanje pet policajaca MUP-a Kantona Sarajevo. Jedan od njih, inače pripadnik krim-obavještajnog odjeljenja MUP-a KS je uhapšen.

Većina osumnjičenih policajaca je s područja Policijske uprave Stari Grad. 

Istraga u ovom predmetu traje nekoliko mjeseci. Po naredbi nadležnog suda prisluškivani su telefoni nekoliko policajaca.

Tako se došlo do saznanja da je postojala organizirana grupa koja je fingirala saobraćajne nesreće na osnovu kojih je naplaćivala oštete.

Na udaru ove grupe su najviše bili stranci.

Fotoreporter "Slobodne Bosne" je na licu mjesta, pogledajte u fotogaleriji šta je zabilježio.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...