"NE ŽELIMO FIZIČKI NAZOČITI VALJANJU U BLATU...": Drama u Saboru Hrvatske, Raspudić i zastupnici MOST-a demonstrativno napustili sjednicu...

"Apeliram na poštene ljude na HRT-u da se usprotive", poručio je Nino Raspudić i pozvao cijelu opoziciju da ne sudjeluje na sjednici.

  • Regija

  • 20. Okt. 2021  

  • 3

Zastupnici Hrvatskog sabora na sjednici će glasati o prijedlogu Odbora za informiranje, informatizaciju i medije da se kandidata Roberta Šveba imenuje ravnateljem Hrvatske radiotelevizije (HRT-a) te raspraviti predložene izmjene Zakona o obnovi nakon potresa radi ubrzanja obnove.

Iako je sjednica Sabora tek započela prvi je pauzu zatražio Vilim Matula u ime Zeleno-lijevog bloka, a potom i Nino Raspudić iz Mosta.

"Mi iz MOST-a, kao i oporba, smo učinili sve da spriječimo ovakav izbor. Apeliram na poštene ljude na HRT-u da se usprotive. Tražim stanku kako bismo u miru mogli napustiti mi iz kluba ovu sjednicu, ne želimo ni fizički nazočiti daljnjem valjanju u blatu sukoba interesa i korupcije", rekao je Raspudić.

Pozvao je cijelu opoziciju da učini isto, nakon čega su zastupnici MOST-a izišli iz sabornice. "Došao iz Sinja da odeš, a kad si trebao nije te bilo", rekla je Anka Mrak Taritaš zastupniku Miri Bulju dok je izlazio iz sabornice. 

Za imenovanje Roberta Šveba novim šefom HRT-a, glasalo je 77 zastupnika, a 55 ih je bilo "protiv". 

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...