DRAMATIČNO OBRAĆANJE VASVIJE VIDOVIĆ: "Prijete mi, ali ne bojim se, gledala sam u oči..."

Vasvija Vidović, advokatica Fadila Novalića, premijera Federacije Bosne i Hercegovine govorila je danas nakon ročišta u predmetu "Respiratori" o slučaju hakiranja njenog laptopa.

  • Društvo

  • 20. Okt. 2021  20. Okt. 2021

  • 0

Istakla je da su nadležni o tome obaviješteni i da se provodi istraga.

“Riječ je o tome da je vrlo ozbiljan hakerski napad koji je u domeni cyber kriminala izvršen na moju kancelariju. Nije riječ samo o laptopu već i o preuzimanju dokumenata. Ja sam to kao advokatica sa velikim iskustvom i to sam prijavila, naravno sve to ja imam na drugim mjestima”, navela je Vidović.

Konstatovala je i to da se radi o prijetnjama.

“Te prijetnje bi nekoga zabrinule, ali mene ne jer ja sam neko ko je u ratu na teritorijama susjednih zemalja radio, prikupljao podatke i gledao u oči najtežim zločincima i nisam se bojala”, naglasila je.

Potvrdila je da su nadležni organi o tome upoznati i da se provodi istraga.

“Nadam se da će nadležni državni organi u saradnji sa Interpolom i Europolom razriješiti o čemu se radi. To su vrlo ružne prijetnje, ali ne bih o tome govorila zbog zaštite istrage”, poručila je Vidović.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...