ČOLAK OGORČEN ZBOG SMJENE GORDANE TADIĆ: “Dobili smo odluku koju je donio jednonacionalni sastav VSTS-a..."

"Uspostavili su kontrolu nad VSTS BiH, a ni to im nije bilo dovoljno pa su, pored kontrole Suda BiH i VSTS-a, preuzeli kontrolu i nad Tužilaštvom BiH", rekao je Čolak.

  • Politika

  • 21. Okt. 2021  21. Okt. 2021

  • 3

Visoki funkcioner HDZ-a BiH i nekadašnji ministar pravde u Savjetu ministara Bariša Čolak tvrdi kako je smjena Gordane Tadić politički potez SDA kojim će preuzeti kontrolu nad pravosuđem BiH. Dodao je kako su za njenu smjenu glasali isključivo Bošnjaci, te se znalo da će do toga doći s obzirom da su iz SDA odavno to najavljivali.

On je dodao da su prvo trebali da ovladaju zakonodavnom i izvršnom vlašću putem Centralne izborne komisije, čiji su članovi nezakonito imenovani, a potom su krenuli i na treći stub vlasti.

"Uspostavili su kontrolu nad VSTS BiH, a ni to im nije bilo dovoljno pa su, pored kontrole Suda BiH i VSTS-a, preuzeli kontrolu i nad Tužilaštvom BiH", rekao je Čolak.

On ističe kako je počevši s imenovanjem Prvostepene, a zatim i Drugostepene disciplinske komisije, čitav postupak oko smjene glavne tužiteljice bio svojevrsna farsa.

"Na kraju smo dobili odluku koju je donio jednonacionalni sastav VSTS-a što je zaista ružno i tužno", rekao je Čolak za Srnu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...