FK SARAJEVO OŠTRO OSUDILO NEVICILIZACIJSKO PONAŠANJE: Pojedinci su sinoć rasistički vrijeđali tamnoputog napadača tima Rudar iz Prijedora

Uprava ističe da će Klub poduzeti i sve neophodne korake da spriječi sve oblike diskriminacije u budućnosti

  • Sport

  • 31. Okt. 2021  31. Okt. 2021

  • 0

Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo oglasio se saopćenjem nakon sinoćnjeg necivilizacijskog čina kada su neodgovorni pojedinci s istočne tribine rasistički vrijeđali strijelca gostujućeg tima Rudar iz Prijedora, Josepha Amoaha.

"Sinoćnje ponašanje nekih pojedinaca je potpuno neprihvatljivo i u suprotnosti sa svim civilizacijskim normama i vrijednostima Fudbalskog kluba Sarajevo. Odlučno kažemo NE rasizmu i diskriminaciji bilo koje vrste u sportu, na našem stadionu, na našim tribinama i među navijačima koji se nazivaju našim", ističe se u saopćenju Upravnog odbora FK Sarajevo.

Uprava ističe da će Klub poduzeti i sve neophodne korake da spriječi sve oblike diskriminacije u budućnosti i upućuje najiskrenije izvinjenje Josephu Amoahu i njegovom klubu za neprijatnost koja im je pričinjena.

"FK Sarajevo želi da se svi igrači i gosti na našem stadionu osjećaju sigurno i poštovano, te da bude primjer po sportskoj i fer igri i atmosferi i poduzet ćemo sve neophodne mjere da to tako bude u budućnosti", poručio je Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...