EVO ŠTA ĆE SE DEŠAVATI U CRNOJ GORI: Krivokapić će učiniti sve da dobije naklonost Beograda, ali...

"Beograd sigurno neće dozvoliti da izgubi ovu historijsku šansu i mogućnost da potčini Crnu Goru i kroz različite strukture indirektno vlada i kontroliše situaciju u njoj“, kazao je Zeković

  • Regija

  • 01. Nov. 2021  

  • 0

Uoči sutrašnje posjete premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića Srbiji, građanski aktivista i član GI "21. maj" Aleksandar Zeković smatra da će prvi čovjek crnogorske vlade učiniti sve da dobije naklonost Beograda da bi politički opstao i poboljšao poziciju na unutrašnjem planu, prvenstveno prema DF-u, na čijem je udaru konstantno.

“Sa druge strane, Beograd sigurno neće dozvoliti da izgubi ovu historijsku šansu i mogućnost da potčini Crnu Goru i kroz različite strukture indirektno vlada i kontroliše situaciju u njoj“, kazao je Zeković za Radio Slobodna Evropa.

Zeković smatra da bilateralna pitanja koja opterećuju odnose Srbije i Crne Gore neće biti u fokusu, već konsolidacija političke većine i nestabilnih političkih prilika u Crnoj Gori:

"Gdje će sa jedne strane Krivokapić zajedno sa Beogradom tražiti rješenje za politički opstanak njegove Vlade, a sa druge strane će i sam morati da pristane na određene ustupke srpskom rukovodstvu i tvorcima projekta „srpskog sveta".

Prema njegovom mišljenju, glavna ekspozitura "srpskog sveta" u Crnoj Gori je SPC, koja se u zvaničnim politikama Vlade već tretira kao poluzvanična državna crkva i vodeća vjerska zajednica.

"Tu su i određene političke strukture koje direktno kontroliše Beograd i Rusija“, smatra Zeković.

Poručuje da je Krivokapić osoba kojoj nije strano da mijenja političke stavove i mišljenja pa očekuje da će u Beogradu popustiti pred zahtjevima vlasti i srpske crkve.

"Premijer nije političar koji je dosljedan i koji se drži zacrtanih ciljeva vlade kao reformske i demokratske, nego smo vidjeli da radi sve suprotno tome“, zaključio je Zeković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...