STRAŠNA TRAGEDIJA: Najmanje šestero poginulih i stotinjak nestalih, nakon urušavanja nebodera...

Trenutno su sve raspoložive snage na terenu, četiri osobe su spašene, a još troje je zbrinuto s lakšim ozljedama na mjestu događaja.

  • Hronika

  • 02. Nov. 2021  

  • 0

Najmanje šest osoba je poginulo, a oko 100 ih se smatra nestalima nakon što se u ponedjeljak urušio stambeni neboder u izgradnji u najvećem nigerijskom gradu Lagosu, rekao je u utorak čelnik državne službe za hitne slučajeve.

Dužnosnik Olufemi Oke-Osanyintolu izvijestio je da je u ponedjeljak kasno navečer pokrenuto spašavanje i potraga za preživjelima u incidentu.

image Foto: AFP

Rekao je da su trenutno sve raspoložive snage na terenu, da je zasad utvrđeno šest smrtnih ishoda, četiri osobe su spašene žive, a još troje je zbrinuto s lakšim ozljedama na mjestu događaja.

Dvojica radnika na gradilištu u bogatoj četvrti Ikoyji, gdje se gradi puno novih stambenih zgrada, već su ranije rekli Reutersu da je na zgradi u trenutku urušavanja radilo možda i stotinu ljudi.

Zgrada je bila jedan od tri tornja koje gradi privatna firma Fourscore Homes. Najjeftiniji stan u zgradi prodavao se za 1,2 miliona američkih dolara.

Kako piše Reuters, u Nigeriji, najmnogoljudnijoj afričkoj zemlji, urušavanja zgrada relativno su česta uslijed slabog poštivanja propisa, kao i građevinskog materijala koji je često loše kvalitete.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...