ŠAROVIĆU NIJE JASNO: “Stranci su po nekom svom šablonu odabrali krivca i misle da su to stranke iz Republike Srpske…”

On je dodao da je nastup Christiana Schmidta u BiH pod ozbiljnom sumnjom zbog nepotvrđivanja njegovog mandata u Vijeću sigurnosti UN.

  • Politika

  • 02. Nov. 2021  

  • 2

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović tvrdi kako je stavljanje stranih zemalja isključivo na jednu stranu u BiH ono što je pogrešno i što ne vodi rješavanju problema.

Šaroviću nije jasno zašto se predstavnici stranih zemalja u BiH nijednom nisu osvrnuli na brojne neprimjerene izjave stranaka i političara iz Federacije BiH koje su upućene nakon što je Valentin Inzko nametnuo odluku.

"Oni su po nekom svom šablonu odabrali krivca i misle da su to stranke iz Republike Srpske, ne udubljujući se uopšte u razloge našeg nezadovoljstva i dali svoju ocjenu stanja, uz to dajući ulogu visokom predstavniku koju on nema", rekao je Šarović.

On je dodao da je nastup Christiana Schmidta u BiH pod ozbiljnom sumnjom zbog nepotvrđivanja njegovog mandata u Vijeću sigurnosti UN.

Šarović smatra da je svaka pomoć u rješavanja problema u BiH dobrodošla, ali je mišljenja da niko iz inostranstva nema prava dijeliti lekcije legitimnim predstavnicima stranaka i društva, prenosi Srna.

"Njihovo nije da nam sole pamet i govore određene stvari, nego, ako hoće, mogu i imaju umjeća da pomognu u nekim situacijama kao što je turbulentna kriza u kojoj se sada nalazimo", istakao je Šarović, navodi BN.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...