DODIKOVA PIROVA POBJEDA: „Rezolucija o produženju mandata EUFOR-a u Bosni i Hercegovini je usaglašena, Rusi neće staviti veto na nju, Zapad je ipak dobio što je htio…“

Danas će se na osnovu tog izvještaja ipak debatirati u UN-u, iako bez visokog predstavnika ovaj put.

  • Politika

  • 03. Nov. 2021  03. Nov. 2021

  • 8

Bosanskohercegovački novinar Erol Avdović uključio se u Dnevnik 2 Federalne Televizije iz New Yorka i iznio svoja najnovinja saznanja iz diplomatskih krugova.

-Naravno u diplomatiji je sve moguće i vrijeme od 24 je dugo. Ali, po onome što znamo - da je rezolucija o produženju mandata EUFOR-a u Bosni i Hercegovini usaglašena, te da Rusi neće staviti veto na nju - zbog udovoljenja njihovom zahtjevu da se visoki predstavnik Schmidt ne obrati UN-u - to je gotovo utvrđen "deal".

Ali i Zapad je dobio što je u ovom trenutku htio: EUFOR ostaje, OHR neće biti zatvoren, a sve članice Vijeća sigurnosti UN-a su već dobile prvi izvještaj gospodina Christiana Schmidta. Danas će se na osnovu tog izvještaja ipak debatirati u UN-u, iako bez visokog predstavnika ovaj put, kazao je Avdović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...