MILIONSKA INVESTICIJA: Kupljen udio u gigantu bosanskohercegovačke namjenske industrije, kupac je...

Kompanija je prošle godine imala prihode od 37 miliona KM i dobit od 5 miliona maraka. Zapošljavao je oko 600 radnika.

  • Ekonomija

  • 04. Nov. 2021  04. Nov. 2021

  • 2

Na jučerašnjem trgovanju na Sarajevskoj berzi ostvaren je ukupan promet od 1.450.630 KM. U sklopu 14 transakcija ukupno je prometovano 28.674 vrijednosnih papira.

Najveći promet ostvaren je dionicama UNIS Ginexa d.d. Goražde u iznosu od 1.415.202 KM. Kurs ovog emitenta iznosio je 429,50 KM.

Trgovano je sa 3.295 dionica UNIS Ginexa što čini oko 2 posto udjela u ovoj kompaniji.

UNIS Ginex je jedna od vodećih domaćih kompanija iz oblasti namjenske industrije. Federacija BiH je vlasnik većinskog udjela od 51 posto dok je ostatak u rukama privatnih investitora.

Ko je kupac koji je izdvojio 1,4 miliona KM za dionice ove kompanije bit će poznato naknadno.

alt

Dioničari UNIS Ginexa prije trgovine

Prema podacima portala "Biznisinfo", UNIS Ginex lani je imao prihode od 37 miliona KM i dobit od 5 miliona maraka. Zapošljavao je oko 600 radnika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...