PANIKA MEĐU SRBIMA NA KOSOVU: "ROSU bi već sutra mogla da upadne u trafostanicu Valač odakle se strujom snabdjeva cijeli sjever zemlje"

Valač kod Zvečana snabdjeva električnom energijom skoro cijeli sjever.

  • Regija

  • 05. Nov. 2021  05. Nov. 2021

  • 0

Članica skupštinskog odbora za Kosovo Snežana Paunović navodi da postoje informacije da bi ROSU već sutra mogla da pokuša da nasilno upadne u trafostanicu Valač.

Valač kod Zvečana snabdjeva električnom energijom skoro cijeli sjever.

"Sve je za očekivati od Kurtija. Moguće je da već sutra pokušaju da zauzmu Valač koji snabdjeva strujom sjever Kosova. Pokušavaju da izvrše pritisak na svo nealbansko stanovništvo da napusti sjever Kosova. Gledali smo to više puta. Nemam dilemu da bi to moglo da se dogodi", rekla je Paunović.

Strah je veliki kod ljudi koji žive u kućama blizu Valača.

Već dva dana traje nadlijetanje helikoptera Kfora, a mještani ne znaju da li pokušavaju da ih zaštite ili je to samo izvidnica ili prethodnica prije upada ROSU.

"Strah je dole kod ljudi. Kuće se nalaze blizu Valača. To nadlijetanje helikoptera Kfora traje već dva dana. Mještani ne znaju da li pokušavaju da ih zaštite ili je to samo izvidnica ili prethodnica prije upada ROSU", navodi Paunović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...