OŠTRA REAKCIJA IZ SRBIJE: „Privođenje Aide Ćorović ogledalo je Vučićeve pogubne politike…“

Ne stišavaju se reakcije, nakon drame u Beogradu.

  • Regija

  • 10. Nov. 2021  

  • 2

-Najoštrije osuđujemo brutalno privođenje aktivistkinje Aide Ćorović, koja je svojim ličnim protestom željela da ukaže na to Srbija ponovo postaje društvo u kome se veličaju ratni zločinci.

Ćorović je na svjetski Dan borbe protiv fašizma, gađala jajima mural posvećen Ratku Mladiću koji se nalazi na Andrićevom vencu u blizini Predsjedništva Srbije i služi upravo tome da pokaže kako je Aleksandar Vučić navodno patriota, po potrebi.

Isto je radio i kada je kao ponosni Šešeljev radikal preljepljivao ime ulice Zorana Đinđića imenom ulice Ratka Mladića. To mu nije smetalo da nekoliko godina kasnije tog istog Đinđića kuje u zvijezde i podiže mu spomenik, a sada opet omogućava potpisivanje peticije da se Đinđićeve ubice puste iz zatvora.

Kao što i policija sada čuva Mladićev mural i privodi ljude, dok je Đinđićev mural koliko već puta prekrečen bez ikakvih posljedica i bez odgovora ko odlučuje da plaćamo policajce da čuvaju Mladićev lik, ali ne i lik Zorana Đinđića.

Po istoj matrici, mural će biti uklonjen onda kada Vučiću opet bude bilo potrebno da glumi evropejca i demokratu.

Vučićeva “politika po potrebi” koja je sada opet u fazi da veliča i slavi zločine, pogubna je po Srbiju i ponovo prijeti da cijelo društvo plaća cijenu takve politike koja je već uništila budućnost mnogih generacija, poručuju iz Stranke slobode i pravde Srbje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...