„TO JE SVE ŠTO TREBATE ZNATI O REPUBLICI SRPSKOJ I NJIHOVOM…“: Gore društvene mreže nakon hapšenja Dodikovog savjetnika, oglasili se Vojin Mijatović, Dragan Bursać, Ivana Marić…

Ne stišavaju se reakcije nakon što je otkriveno da je kod savjetnika Milorada Dodika pronađena droga.

  • Mini market

  • 15. Nov. 2021  15. Nov. 2021

  • 6

Podsjetimo, savjetnik člana Predsjedništva BiH Marko Šukalo preksinoć je lišen slobode zbog posjedovanja teških droga, kokaina i ekstazija.

Pored savjetničke funkcije, Šukalo je i zamjenik generalnog sekretara u Vladi Republike Srpske i nalazi se u grupi povjerljivih ljudi Milorada Dodika, koji su zaduženi za izradu zakona o vraćanju nadležnosti s BiH na Republiku Srpsku. Upućeni u odnose unutar vlasti RS tvrde da je Marko Šukalo bio autor, ili kooordinator svih deklaracija, rezolucija i sličnih dokumenata koje su institucije ovog entiteta objavljivale posljednjih godina.

Nakon hapšenja Šukala na društvenim mrežama osvanuli su brojni komentari.

"Slobodna Bosna" donosi neke od reakcija...

- Ja kažem bio je genocid u Srebrenici i ja sam izdajnik srpskog naroda, Dodikov savjetnik uhapšen zbog kokaina i on je srpski patriota. Jbg, ne mogu ja taj vaš patriotizam, pa makar bio izdajnik do vijeka, poručio je potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

- Dodikov savjetnik na kokainu zadužen za sklepavanje Ustava RS-a. To je sve što trebate znati o RS-u i njihovom novom ustavu. Nasuvo to ne ide, poručio je banjalučki novinar Dragan Bursać.

Nedugo nakon što je procurio skandal, oglasila se i analitičarka Ivana Marić.

- Policija je sinoć privela Dodikovog savjetnika u Predsjedništvu BiH, zbog posjedovanja kokaina i ekstazija. Šukalo je zadužen za izradu zakona o vraćanju nadležnosti RS. Nije onda ni čudo što je nadrogiran, jer trezven čovjek to sigurno ne bi radio, poručila je Ivana Marić.

(SB)

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...