JUTROS U BEOGRADU: Bačena crna farba na mural ratnom zločincu Ratku Mladiću...

Nakon najave Inicijative mladih za ljudska prava da će prekrečiti mural posvećen Ratku Mladiću, Ministrarstvo unutrašnjih poslova Srbije zabranilo je tu akciju.

  • Regija

  • 15. Nov. 2021  15. Nov. 2021

  • 1

Nepoznata osoba je bacila crnu farbu na mural posvećen ratnom zločincu Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici u Beogradu, javlja N1 Srbija.

Podsjetimo, nakon najave Inicijative mladih za ljudska prava da će prekrečiti mural posvećen Ratku Mladiću, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zabranilo je tu akciju.

Aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović je privedena nakon što je bacila nekoliko jaja na mural Ratka Mladića, da bi dan kasnije Đorđo Žujović iz Socijaldemokratske partije Srbije bacio kreč na mural.

Nakon toga grupa mladića oprala je kreč sa murala i od tada „čuvaju“ mural.

U subotu je u Beogradu održan protest „Mural mora pasti“ koji je organizovalo više organizacija civilnog sektora. Na trgu su se okupili građanski aktivisti, ali i grupa desničara, između kojih je bila policija. Predviđena šetnja do Njegoševe ipak je otkazana iz sigurnosnih razloga.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...