SIN RATNOG ZLOČINCA RAZOČARAN: "Kad se u Beogradu sruši mural Ratku Mladiću, odjednom padaju murali u Sarajevu, Novom Pazaru..."

Mladić smatra da je riječ o inicijativi koja dolazi spolja, a koja je "dijelom finansirana iz Sarajeva i ima političku dimenziju".

  • Regija

  • 16. Nov. 2021  16. Nov. 2021

  • 6

Darko Mladić, sin ratnog zločinca Ratka Mladića, izjavio je da je uništavanje murala u Beogradu i protest organiziran pod nazivom "Mural mora pasti", izrežirana predstava koordinirana sa politikama koje idu spolja prema Srbiji i RS-u.

On je rekao da ne zna ko je konkretno naslikao mural.

Kazao je da aktivistima koji se protive muralu očito smeta što je on naslikan u centru "kruga dvojke" koji smatraju svojom teritorijom i odakle, kako je rekao, djeluju protiv interesa Srbije.

- Ovo malo liči na kampanju Klintonove administracije 1994. godine kada je već bila donesena odluka da će vojno intervenisati, ali im je trebala podrška jevrejskog lobija pa su organizovali demonstracije u New Yorku i Washingtonu na kojima su Srbe označavali kao fašiste i dobili tu podršku - rekao je Darko Mladić za RTRS.

Rekao je i da je priča u vezi sa muralom dio izrežiranih incidenata koji su planirali.

- Zanimljivo, kad se u Beogradu sruši mural, odjednom padaju murali u Zagrebu, Sarajevu, Novom Pazaru... - rekao je Mladić junior.

Mladić smatra da je riječ o inicijativi koja dolazi spolja, a koja je "dijelom finansirana iz Sarajeva i ima političku dimenziju".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...