VELIKI ULOV U OPERATIVNOJ AKCIJI "TRANSPORTER": Policija uhapsila 9 osoba, oduzeta skupocjena vozila, zaplijenjeno čak...

"U akciji "Transporter" izvršeni su pretresi na više do 20 lokacija u BiH.

  • Hronika

  • 17. Nov. 2021  17. Nov. 2021

  • 1

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske su u okviru operativne akcije "Transporter" pronašli i oduzeli 303 kilograma opojne droge skank, a privremeno je oduzeto više skupocjenih putničkih vozila.

Osam od devet osoba koje su lišene slobode u ovoj akciji, sprovedeno je danas u ranim jutarnjim satima u Tužilaštvo BiH. 



Za jednom osobom se još traga.

"U akciji "Transporter" izvršeni su pretresi na više do 20 lokacija u BiH. Ova grupa se sumnjiči da je počinila krivična djela "Organizovani kriminal, a u vezi sa "Neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga"", saopćeno je iz MUP-a RS.

U akciji "Transporter" učestvuju pripadnici SIPA-e i kantonalni MUP-ovi Sarajevo i Tuzla, te Policijski službenici Uprave za kriminalističke policije, SAJ-a, Žandarmerije, te PU Banja Luka, Prijedor, Gradiška i Istočno Sarajevo, dok se aktivnosti sprovode po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...