BRUKA I SRAMOTA: Premijerka Srbije Ana Brnabić postala je gori Vučić od Vučića…

Da prevaziđe Vučića u njegovoj omiljenoj disciplini, koja se ogleda u bahatom odnosu prema okruženju, medijima i političkim protivnicima, kao i u konstantnom iznošenju laži i manipulacijama, u stanju je samo neko ko je prirodan talenat.

  • Regija

  • 18. Nov. 2021  18. Nov. 2021

  • 0

Premijerka Srbije Ana Brnabić uspjela je u kratkom vremenskom periodu preći put od “stručnog kadra” i tehnokrate, čiji je zadatak digitalizacija Srbije, do naprednjačkog kerbera spremnog rastrgati svakog ko joj nije po volji. Agresija predsjednice srbijanske vlade do te mjere je narasla da, ironično, njen šef Aleksandar Vučić u odnosu na nju sve češće djeluje kao pacifista.

Da prevaziđe Vučića u njegovoj omiljenoj disciplini, koja se ogleda u bahatom odnosu prema okruženju, medijima i političkim protivnicima, kao i u konstantnom iznošenju laži i manipulacijama, u stanju je samo neko ko je prirodan talenat. Ana Brnabić očigledno jeste talentovana.

U nekoliko navrata u kratkom vremenskom periodu, Brnabić je pokazala zbog čega nije dostojna funkcije koju obavlja i da su opravdane tvrdnje da ne zastupa interese svih građana, već samo onih koji su naklonjeni njoj i njenom gazdi, piše Nova.rs.

A ako gazda ne voli N1 i Novu, onda je Anin zadatak da ih mrzi i da u obračunu s njima ne bira sredstva. Njeni napadi moraju biti još prljaviji i ona mora još agresivnije da targetira medije.

Tako je premijerka Srbije, bez i malo pardona, optužila televiziju N1 za antivaksersku kampanju, bez obzira što je i sama svjesna da to nije tačno. Neopterećena činjenicama, Ani Brnabić nije bio problem slagati, svjesna da će njenu poruku čuti veliki broj građana (koji u tom momentu prate konferenciju za medije povodom godinu dana Vlade) i da će na taj način označiti novinare jedne medijske kuće kao neprijatelje zemlje.

Da premijerka olako upire prstom, optužujući medije da rade na štetu države, dok ona i njen gazda stvaraju “zlatno doba” Srbije, moglo se vidjeti i kad je bez ustezanja slagala da je u tekstu dnevnog lista “Nova” napisano kako su “Matthew Palmer i Richard Grenell lobisti Srbije“.

Djeluje da je Brnabić imala poteškoće sa razumijevanjem pročitanog, zbog čega je vidjela nešto što niko nije, došavši do zaključka da je riječ o “brutalnoj i sramotnoj laži”. Tipično za nju – često ima problem da “razume kako razumeti”.

Uprkos poteškoćama sa čitanjem, Brnabić je s druge strane pokazala da se vrlo lijepo snalazi u plasiranju montiranih spotova uperenih protiv predstavnika opozicije.

Premijerka Srbije pokazala je da je uopće nije sramota voditi prljavu kampanju, vrijeđati i crtati metu na čelo svojim protivnicima.

Štaviše, uvjerena je da iznosi samo činjenice i da nema ništa spornog u tome što na društvenim mrežama targetira opozicionara Dragana Đilasa.

Ali sve i da Ana Brnabić, za promjenu, zaista govori istinu i da je u pravu za Đilasa, probajte zamisliti premijera neke druge države kako na društvenim mrežama objavljuje monitrane spotove o opoziciji. Zamislite premijera Italije, Švicarske, Francuske, Španije ili Crne Gore da rade ono što radi njihova kolegica Brnabić.

Taman je tolika razlika između današnje Srbije i neke pristojne i uređene zemlje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...