DRAMA NA NEBU: Avion sa 135 putnika prinudno sletio zbog prijetnje bombom, hitna evakuacija...

Pojačane su sigurnosne mjere na aerodromu.

  • Hronika

  • 02. Dec. 2021  02. Dec. 2021

  • 0

Avion Malaysian Airlinesa u srijedu navečer prinudno je sletio u Dhaku, u Bangladešu, zbog prijetnje bombom, saopćio je zvanični izvor, prenosi Anadolija.

”Zbog sumnje na bombu, avion je sletio na Međunarodni aerodrom Hazrat Shahjalal u Dhaki, a uspjeli smo odmah evakuirati svih 135 putnika”, kazao je pripadnik policije na aerodromu Ziaul Haq.

Potvrdio je da su pripadnici snaga sigurnosti i druge nadležne službe pretražile cijeli avion i prtljagu putnika kako bi otkrili da li postoji nešto što predstavlja prijetnju.

”Sve smo pretražili nekoliko puta i nismo našli nikakav eksploziv ili drugi prijeteći materijal“, rekao je Haq dodajući kako su našli smo jedan sumnjivi predmet, ali nakon otpakivanja ustanovili su kako nije opasan.

Let će biti nastavljen

Pojačane su sigurnosne mjere na aerodromu.

Haq je kazao kako će let biti nastavljen nakon što pretraga bude gotovo, a dotad će putnici biti zadržani na terminalu.

Izvori na aerodromu kazali su kako je MH196 poletio iz Kuala Lumpura, a još uvijek nije poznata destinacija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...