ZBOG DRAMATIČNOG PORASTA BROJA ZARAŽENIH: Opet će se morati nositi maske na otvorenom u...

Španci su na otvorenom prestali nositi maske prije šest mjeseci, a u ovoj zemlji su danas zabilježena rekordna 49.823 slučaja.

  • Svijet

  • 22. Dec. 2021  22. Dec. 2021

  • 0

Španski premijer Pedro Sanchez najavio je planove za uvođenje obaveznog nošenja maski na otvorenom zbog dramatičnog porasta broja zaraza koronavirusom.

Španci su na otvorenom prestali nositi maske prije šest mjeseci, a u ovoj zemlji su danas zabilježena rekordna 49.823 slučaja. 

Omikron se brzo širi Europom, koja je opet u epicentru pandemije. 

U Španiji se vjeruje da ova varijanta uzrokuje gotovo polovicu zaraza. 

Sanchez je rekao regionalnim čelnicima da će mjera za nošenje maski na otvorenom biti stavljena pred ministre i potpisana prije Božića. Također je najavio ubrzanje programa poticanja vakcina uz veće sudjelovanje vojske.

Prošlog Božića neke španske regije zatvorile su svoje granice, što je ograničilo putovanja. No, premijer je u srijedu u parlamentu pokušao umiriti javnost rekavši: "Ne brinite, porodice će moći slaviti",  piše Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...