DENIS ZVIZDIĆ TVRDI: “Brzo ćemo saznati zašto je i zbog kakvih interesa Orban promijenio svoje stavove poslije par susreta sa Dodikom”

Čista je laž da Orban može zaustaviti pojedinačne sankcije evropskih zemalja.

  • Politika

  • 23. Dec. 2021  23. Dec. 2021

  • 7

Predsjedavajući Predstavničkog doma PS BiH Denis Zvizdić je putem svog Facebook profila istakao kako je od Milanovića do Orbana prepoznatljiva matrica djelovanja pojedinih ultradesničarskih dužnosnika.

Zvizdić navodi pet koraka koje oni koriste prilikom svog djelovanja, pri čemu je prvi najava posjete BiH, nakon čega dolaze brutalna vrijeđanja države, revizija historije i rasističko vrijeđanje kao drugi korak, dok je čekanje reakcija na te izjave treći korak.

"Četvrti korak: Ciljano tumačenje reakcija na uvrede u formi sigurnosne prijetnje za onoga ko namjerava posjetiti BiH. (A logično je da će reagovati svaka institucija, narod ili pojedinac koji drže do svoje časti i dostojanstva i koji govore istinu, a preziru laži i potvore)", napisao je Zvizdić, te je naveo da je peti i završni korak otkazivanje posjete uz obrazloženje da BiH nesigurna zemlja uz ciljano targetiranje Bošnjaka.

Zvizdić tvrdi da je ovaj metod već isprobao notorni Milanović, a nažalost, sluti da istu namjeru, vođen sugestijama i lažima pojedinaca iz bh. entiteta RS, ima i Orban.

"Ako Orban ipak ne bude slijedio ovu matricu i odluči posjetiti BiH, bit će to dobra prilika da se jednostrano i pogrešno informisani Orban uvjeri u suprotno, da se bliže upozna sa pravim vrijednostima BiH od kojih je multikulturalnost jedna od najvažnijih, da shvati da mu ljubitelji presuđenih ratnih zločinaca i secesionisti prikazuju lažnu sliku o BiH i Bošnjacima, da spozna - iako je to trebao znati - da su Bošnjaci stari i autohtoni evropski narod, da se podsjeti na neke momente iz zajedničke historije i na njegove ranije izjave o BiH, kako bi konačno shvatio da će u EU i NATO ući samo jedinstvena i cjelovita BiH kao višereligijska, multikulturna, građanska, demokratska i evropska država."

Matrica djelovanja pojedinih populističkih i ultradesničarskih dužnosnika postaje prepoznatljiva - od Milanovića do...

Objavljuje Dr. Denis ZvizdićČetvrtak, 23. prosinca 2021.

Zvizdić naglašava je čista laž da Orban može zaustaviti pojedinačne sankcije evropskih zemalja, te da je greška njegova odluka da finansijsku pomoć usmjeri ka jednom entitetu.

Na kraju je dodao kako je imao priliku da se više puta susretne sa Orbanom u periodu od 2015. do 2019. godine.

"U tom periodu je Orban snažno podržavao euroatlantske integracije BiH i u svakoj prilici isticao da jedinstvena i multietnička Bosna i Hercegovina u mađarskoj vanjskoj politici ima status 'počasnog susjeda' i da će BiH ostati među vanjskopolitičkim prioritetima mađarskog djelovanja unutar EU, koje je snažno usmjereno daljnjem proširenju na Zapadni Balkan."

Zašto je i zbog kakvih interesa Orban promijenio svoje stavove poslije par susreta sa Dodikom, Zvizdić tvrdi da ćemo brzo saznati i tada će i nama, a i EU sve biti mnogo jasnije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...