TURISTIČKI BUM U MEĐUGORJU: Za božićne i novogodišnje praznike očekuje se preko 10 hiljada gostiju

U Međugorju vlada pravi blagdanski duh već danima, a posebno je svečano bilo na božićnoj ponoćki, kada je crkva svetog Jakova bila prepuna vjernika.

  • Ekonomija

  • 25. Dec. 2021  25. Dec. 2021

  • 2

Međugorje je s božićnim blagdanima konačno oživjelo nakon mrtvila koje je uzrokovala pandemija i nemogućnost dolaska stranih turista, a zajedno s novogodišnjim praznicima očekuje se da će ovo hercegovačko mjesto posjetiti preko deset hiljada gostiju.

Kako su nam kazali iz Turističke zajednice u Međugorje najviše je gostiju iz istočne Evrope, koji su odlučili božićne i novogodišnje blagdane povesti u tom hercegovačkom mjestu.

"Trenutno je u Međugorju oko tri hiljade gostiju iz Ukrajine, a očekujemo i dolazak oko 2.500 gostiju iz Poljske. Tako da s domaćim gostima koji dolaze na jednodnevne boravke tokom božićnih i novogodišnjih blagdana očekujemo da će broj posjetitelja premašiti deset hiljada",  kazali su za Klix.ba iz Turističke zajednice Međugorje.

Kako navode broj posjetitelja u ovom periodu bi bio daleko veći da su otvorene granice i da mogu doći svi koji žele, što im svakodnevno potvrđuje veliki interes gostiju koji se interesiraju za uslove dolaska u taj hercegovački kraj.

U Međugorju vlada pravi blagdanski duh već danima, a posebno je svečano bilo na božićnoj ponoćki, kada je crkva svetog Jakova bila prepuna vjernika, piše Klix.

Božićni ugođaj ispred međugorske crkve izgradnjom replike jaslica iz Betlehema su dodatno obogatili bivši ovisnici iz zajednice Cenacolo, što je posebna atrakcija za brojne posjetitelje tog mjesta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...