CURE NOVI DETALJI HORORA U KOZARSKOJ DUBICI: Mještani u šoku, Rade ujutro došao u zgradu gdje je živjela Tanja i čekao da ona krene na posao...

Komšije kada su čule pucnjavu odmah su pozvale policiju i Hitnu pomoć, ali su Rade i Tanja preminuli na mjestu događaja.

  • Hronika

  • 28. Dec. 2021  28. Dec. 2021

  • 1

Rade Vujković (38) je jučer u Kozarskoj Dubici hicem iz improvizovanog pištolja ubio bivšu suprugu Tanju Vujković (35), a zatim je presudio sebi.

Rade je Tanju ubio hicem u glavu, a zatim je na isti način i sebi oduzeo život.

Ova nezapamćena tragedija dogodila se u stubištu zgrade u kojoj je trenutno živjela Tanja, a koja je prije mjesec dana napustila Radeta i otišla sa djecom da živi u Kozarsku Dubicu.

Prema pričama poznanika porodice Vujković, motiv se krije u ljubomori, zbog koje su i ranije imali problema.

Rade i Tanja i njihove troje djece, od kojih je dvoje maljoljetno, su živjeli u kući u naselju Jošik. Međutim, ona se prije mjesec dana preselila u stan u zgradi u Ulici Mihajla Pupina, gdje se i desio zločin.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da je Rade ujutro došao u zgradu gdje je živjela Tanja i čekao da ona krene na posao.

"Kada je ona izašla iz stana, on je napao i tada je došlo do svađe između njih. U jednom trenutku Rade je izvukao improvizovani pištolj i pucao joj u glavu. Odmah nakon toga, on je presudio i sebi", istakao je sagovornik Srpskainfo.

Prema nezvaničnim informacijma, u tom trenutku njihova djeca su se nalazila u stanu.

Komšije kada su čule pucnjavu odmah su pozvale policiju i Hitnu pomoć, ali su Rade i Tanja preminuli na mjestu događaja.

Mještani Kozarske Dubice ističu da je Rade bio dobar i vrijedan autoelektričar, ali da je bio i izrazito ljubomoran suprug.

"Čuo sam i da je zbog njegove ljubomore ona morala napustiti posao. Zbog toga su se stalno svađali i to je dovelo da razvoda braka, a na kraju i do ove velike tragedije", kažu sagovornici.

Ispred zgrade gdje se desila tragedija jučer se okupila rodbina porodice Vujković, ali i komšije koji su u nevjerici prepričavali šta se desilo.

"Mnoge priče kruže gradom zbog čega je Rade odlučio ovo da uradi. Šta god on mislio, to nije mogao biti motiv da ubije suprugu i sebe. Iza njih je sada ostalo troje djece, da li je bar i na tren pomislio na njih", ispričao je jedan od sagovornika Srpskainfo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...