HLADAN TUŠ ZA MAJSTORA IZ JABLANICE: Halilhodžić ostaje bez velikog talenta Barcelone, želi igrati za…

Protiv Osasune je zabio i gol koji je Barceloni donio bod.

  • Sport

  • 30. Dec. 2021  30. Dec. 2021

  • 0

Nogometaš Barcelone Abdessamad Ezzalzouli, poznat kao Ez Abde, odbio je igrati za Maroko, zemlju rođenja, jer želi nastupati za Španjolsku, objavila je Marca.

Selektor Maroka Vahid Halilhodžić, koji je 20-godišnjeg nogometaša uvrstio na popis za Afrički kup nacija. No, sada će morati tražiti novo rješenje.

Ez Abde se pismom obratio Nogometnom savezu Maroka i obavijestio ga da neće igrati na Afričkom kupu nacija, koji se održava od 9. siječnja do 6. veljače. Dodao je da želi nastupati za Španjolsku.

Halilhodžić ostaje bez velikog talenta Barcelone. Želi igrati za ŠpanjolskuFoto: Sergio Ruiz/Guliver Image

Vaha ga hvalio prije par dana

Halilhodžić je prije svega par dana hvalio Ez Abdea u intervjuu za Sport Klub, ali sada zna da ne može računati na ovog talentiranog nogometaša.

"El Abde je nevjerovatno talentiran mladi igrač koji će napraviti lijepu karijeru. On nikada nije odbio reprezentaciju i mislim da je tu prste uplela Barcelona koja pravi probleme jer ne poštuje dovoljno Afrički kup nacija. Veliki europski klubovi i FIFA jednostavno ne respektiraju dovoljno ovo veliko natjecanje i zbog toga se dogode ovakvi problemi. Ja sam siguran da će se Abde pojaviti na okupljanju 3. januara, mi računamo na njega jer nam treba prodoran, okomit igrač poput njega. Vjerujem da će i Barcelona pokazati mudrost i reagirati kako treba",  izjavio je tada Halilhodžić.

Abde je zaigrao u svakom od posljednjih osam prvenstvenih susreta, a zadnjih šest je započeo. Protiv Osasune je zabio i gol koji je Barceloni donio bod.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...