VUČIĆU NEĆE BITI DOBRO: BiH po rastu BDP-a nadmašila Srbiju! 

Danas je Republički zavod za statistiku Srbije službeno potvrdio da realni rast bruto domaćeg proizvoda u toj zemlji iznosi 7,5 posto, dok je Agencija za statistiku BiH izašla s podatkom o rastu BDP-a u BiH iznad 8 posto.

  • Ekonomija

  • 31. Dec. 2021  31. Dec. 2021

  • 10

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pohvalio se u novogodišnjem obračanju naciji da je Srbija vodeća zemlja u regiji po rastu bruto domaćeg proizvoda u ovoj 2021. godini. Riječ je, naravno, o Vučićevoj procjeni budući da većina država regije još nije izašla sa službenim podacima o rastu BDP-a u godini kojoj brojimo posljednje sate. 

Danas je Republički zavod za statistiku Srbije službeno potvrdio da je realni rast bruto domaćeg proizvoda u toj zemlji, u 2021. godini iznosio 7,5 posto u odnosu na 2020. godinu. 

No, danas je iz Federalnog zavoda za statistiku službno sopćeno da realni rast bruto domaćeg proizvoda u Federaciji BiH, prema prvoj procjeni, u trećem tromjesečju 2021. godine u odnosu na isto tromjesečje 2020. godine iznosi 9,0 posto, dok realni rast BDP-a u prvih 9 mjeseci 2021. godine u poređenju sa istim periodom 2020. godine iznosi 8,2 posto. 

Nekoliko dana ranije Agencija za statistiku BiH, službeno je objavila procjenu kako će rast BDP u ovoj godini sasvim izvjesno premašiti 8 posto, što bi mogao biti najbolji rezultat u regiji. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...